Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

14. Filmtettfeszt: Bemutatkozik a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja

2014.09.28. 22:33

A program keretében mostanig közel 450 különféle műfajú film, audiovizuális online tartalom, valamint forgatókönyv megvalósításához adott támogatást a Médiatanács. A programra eddig is pályázhattak határon túli alkotók, 2014 őszétől azonban a Médiatanács határon túli keretet különített el a programon belül. A lehetőségekről a nyitófilm, A berni követ vetítése utáni közönségtalálkozón lehet többet megtudni a programot koordináló Kollarik Tamástól.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011-ben elindított pályázati rendszere, a Magyar Média Mecenatúra program, a független magyar filmesek számára biztosít támogatást értékes alkotások létrehozására.
A Mecenatúra program keretében, az elindítása óta eltelt időben közel 450 film vagy ahhoz köthető alkotás – tévéjáték-, ismeretterjesztő-, dokumentum-, animációs, kísérleti- és kisjátékfilm, audiovizuális online tartalom, valamint forgatókönyv – megvalósításához adott támogatást a Médiatanács több mint 4,5 milliárd forint értékben.

„Az eddig elkészült és bemutatott másfélszáz film az alkotók tehetségének köszönhetően nagyon szép nézőszámokat és sikereket értek el a különböző televíziós csatornákon, az online felületeken, a mozikban, illetve magyarországi és nemzetközi fesztiválokon. Az alkotások meghatározó szeletét jelentik napjaink audiovizuális kultúrájának” – vallja Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora. „A Mecenatúra programra eddig is pályázhattak határon túli alkotók, számos értékes filmet készítettek a Médiatanács támogatásának köszönhetően. Célunk, hogy még többen lehetőséghez jussanak, ezért 2014 őszétől a Médiatanács határon túli keretet különített el a programon belül. Az animációs, a dokumentum- és az ismeretterjesztő filmeket támogató pályázataink mellett az online tartalmak készítését segítő felhívásunk esetében is már elkülönített forrásra pályázhatnak a határon túli alkotók.”

További részletek élőben a 14. Filmtettfeszten, a kolozsvári Győzelem/Victoria moziban a 17 órakor kezdődő megnyitót és A berni követ vetítését követő közönségtalálkozón. A berni követ maga is a Mecenatúra program keretében készült.

A belépés a fesztivál összes vetítésére és kísérőrendezvényére ingyenes.

Forrás: www.filmtettfeszt.ro/