Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

A 16. CineFesten lesz Deák Kristóf Foglyok című drámájának világpremierje

2019.09.02. 11:37

Denis Coté, a Locarnói Filmfesztiválon Ezüst Leopárd-díjjal kitüntetett kanadai rendező lesz 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idei zsűrielnöke; a mustrát szeptember 13. és 21. között rendezik Miskolcon.

Az MTI-hez elküldött közlemény szerint a több díjjal, köztük a Locarnói Filmfesztivál Ezüst Leopárdját és a Berlinale Alfred Bauer-díjjal kitüntetett művész filmjeiből a fesztivál a Kitekintő szekcióban retrospektív sorozatot is szervez. A programban Denis Coté három filmje szerepel: A bársonyos bőr, a Szellemvárosi antológia és a Wilcox. Mint írják, a kanadai rendező mellett az idei zsűriben helyet kapott többek között Müller Péter Sziámi, Deák Kristóf Oscar-díjas rendező, valamint a Szürke senkik című film rendezője. Kovács István is. A nemzetközi zsűri tagja lesz még Zviad Dolidze, a tbiliszi Filmművészeti Egyetem dékánja; Darko Stante szlovén filmrendező; Cseng Ta-seng kínai rendező; a Golden Globe-díjakat odaítélő testület osztrák tagja, Barbara Gasser; valamint Dennis Washington díszlettervező.

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő szekciójában Denis Coté zsűrielnök három filmjén kívül műsorra tűzik Bong Dzsun Ho dél-koreai rendező Élősködők című komikus thrillerét, amely Cannes-ban elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Pálmát. Ugyancsak a Kitekintő szekcióban vetítik az Oscar-díjas Deák Kristóf, a Mecenatúra program támogatásával készült Foglyok című drámáját, amelynek világpremierje a 16. CineFesten lesz.

Forrás: mti