Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Egy komisz kölyök naplója (1. és 2. epizód) Egy komisz kölyök naplója (1. és 2. epizód) 100%

Metta Victoria Fuller (1831-1885), amerikai írónı nyomán írta: Gyulai Liviusz

Bandika 8 éves korában (szülinapjára) kap egy naplót. Ebben a naplóban örökíti meg a kisfiú családja, környezete (a XIX. századi Amerika) izgalmas, „mozgalmas” életét. Bandika egy átlagos amerikai család egyáltalán nem átlagos tagja – családja, környezete istencsapásként éli meg jelenlétét… …pedig ő mindig csak jót akar…

Naplója hajmeresztő kalandjait örökíti meg. Amiből az is kiderül, hogy ez a rosszcsont nem egy esetben kora társadalmának képmutató, hazug világnézetének, erkölcsének ad egy pofont, s helyére teszi a dolgokat… A napló bemutatja, hogy Amerika és egyáltalán a XIX. század egy izgalmas, sokrétő kora volt az emberiségnek – a technika hihetetlen fejlődése, Amerika életterének sokszínősége biztosítja a filmsorozat gazdagon motivált hátterét, reményeim szerint. (Indiánok, négerek, cowboyok, hajósélet a Missisipin, Barnum cirkusz, Buffalo Bill, Blondin kötélen átmegy a Niagara fölött, gızvasút, ünnepek, stb.)

Szóval, Bandika naplót kap, s mivel nem tudja, hogy kezdjen hozzá, felfeszíti nővére szekrényének fiókját, s kimásolja a féltve őrzött napló egyik oldalát, kompromittálva ezzel nővérét, s környezetének némely tagjait… (Bandinak 3 nővére van, egy papája, egy mamája, Tinti a jóságos házvezetőnő, Betty néni és Sam nagybácsi, igen gazdagok, és, persze, sok a lánykérő, szomszéd, barát, és az ismeretlenek Amerikában…)

A TV-sorozat, természetesen, az eredeti műtől kellő elrugaszkodással készül, tele anakronizmussal, hasznos szórakozást nyújtava Bandika mulatságos kalandjain keresztül.

pályázati adatok

partner
Mezei Józsefné
pályázat típusa
Macskássy Gyula
pályázat éve
2011
támogatás összege
14 000 000 Ft

alkotók

rendező
Gyulai Líviusz
animációs rendező
Gyulai Líviusz
forgatókönyvíró
Gyulai Líviusz
zenei szerkesztő
Gergely Ákos
vágó
Gyulai Líviusz
látványtervező
Gyulai Líviusz
figuratervező
Gyulai Líviusz
szereplők
Eszenyi Enikő - mesélő

gyártási- és produkciós adatok

produkciós iroda
Magyar Rajzfilm Kft.
producer
Mezei Borbála, Kárnyáczki Márta
gyártás tervezett ideje
-

technikai adatok

masteranyag
HD
játékidő
2*7'

forgalmazási adatok, díjak

fesztiválok, díjak
KAFF (Kecskemét Animation Film Festival) 2013 - legjobb sorozat díj
Hirosima International Animation Festival 2014 - magyar különprogramba válogatva
televíziós sugárzások
M2 - 2013.08.19