Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Apolka Apolka 100%

Egy emlődaganatos nő története

Televíziós ismeretterjesztő-oktató film a rákbetegség megéléséről, elfogadásáról, és a gyógyulás folyamatáról
(Filmterv, szinopszis)

A 30 perces ismeretterjesztő film célja, hogy Apolka történetén keresztül segítséget nyújtson a gyógyuláson vezető úton a sorstársaknak, a családtagoknak és a barátoknak.Apolka szerepét Moór Marianna színésznő vállalta föl, aki maga is érintett e betegségben.

Apolka egy a hatvanas évei elején járó nő, negyven éves házassága volt és van férjével, Gáborral, akivel hol külön élnek, hol együtt. Lánya és veje egy házban élnek vele, és megszokták, hogy Apolka néha eltűnik hosszabb időre, dolgozik, csavarog a világban. Ahhoz is hozzászoktak, hogy Gábor időnként feltűnik, oda költözik a feleségéhez, majd ismét szétválnak.
Apolka a történet idején három hónapra elutazott egy Genfben élő barátnőjéhez. Illetve ezt mondta. Egy nagytakarítás alkalmával azonban Apolka könyvespolcáról a földre hull egy onkológiai értesítő:……
„az Ön szervezetében rákos daganatot találtunk, kérem, fáradjon be egyeztetni az eltávolító műtét és a kezelés részleteit”…….. itt indul a történet egy nem szokványos élethelyzet, amit meg kell oldani.  Apolka és a családja élete részévé válva bepillantást kapunk a betegségről: tünetek – vívódás – felismerés – gyógyulás…...

Apolka lánya és férje most értik meg, mi történt – Gábor és Apolka kapcsolata, egymás iránti mélységes szeretete elbírta ezt a változást, sőt azzal, hogy még erősebb lett a tragédia után a kapcsolat – példa lehet a saját életükre nézve is.3 hónappal később egy előadóteremben találkozunk viszont a családdal: Gábor, Anita és a férje Dávid egy a kifejezetten az emlőműtött hölgyek és családtagjaik részére szervezett klubtalálkozón vesznek részt ahol Dr. Vasváry Artúrné és Tóth Zsuzsa előadását hallgatják, ami után egy speciális fehérnemű bemutató következik és lássatok csodát a felvonuló magabiztos, erőt és szépséget sugárzó a rákkal megküzdött hölgyek sorát Apolka zárja.
VÉGE

A film célja, hogy erőt és hitet adjon az éppen most mellrákkal vagy bármely más halálosnak tűnő betegséggel küzdő társainknak, hogy ne adják fel, küzdeniük kell. Élni érdemes: a gyerekek, a család és a barátok várják!

pályázati adatok

partner
Földi Katalin
pályázat típusa
Kollányi Ágoston
pályázat éve
2011
támogatás összege
8 000 000 Ft

alkotók

rendező
Pozsgai Zsolt
forgatókönyvíró
Pozsgai Zsolt
operatőr
Rácz Albert, Somlai Dávid, Molnár Géza, Bujdosó Balázs
zeneszerző
Dohnányi Ernő
vágó
Lenkey Richárd
szereplők
Lux Ádám - Dávid
Moór Marianna - Apolka
Koncz Gábor - Gábor

gyártási- és produkciós adatok

produkciós iroda
Daylight Kommunikációs Intézet
producer
Földi Katalin
gyártás tervezett ideje
-

technikai adatok

masteranyag
HD
játékidő
28 perc

forgalmazási adatok, díjak

televíziós sugárzások
MTV 1 - 2013.09.25