Globál menü 100%
Milyen globális menüt fogyasztunk nap mint nap? Honnan érkezik az ételünk? Mennyire tudatosak a fogyasztók? Mi a helyzet Európában? Mi történik a valaha agrárnagyhatalomként számon tartott Magyarországon?
A XX. század technológiai újításai, a mezőgazdaság és feldolgozóipar robbanásszerű fejlődése hosszútávú megoldási lehetőséget kínált a megtöbbszöröződött lakosságú bolygó élelmezésére, azonban a Zöldforradalom tartalékai napjainkra kimerültek. A jóléttel - és a GDP-vel - párhuzamosan növekszik az emberiség igénye a minőségi, leginkább állati eredetű ételek fogyasztására. Jogosan merül fel a kérdés magasabb szinteken is: mégis meddig fenntartható az effajta jólét? Léteznek alternatív megoldások?
Az agrárgazdálkodás és az élelmiszeripar az elmúlt évszázadban drámai változásokon ment keresztül. A tömeggyártás eredményeképp a fogyasztók távol kerültek az ételük forrásától, úgy, hogy közben észre sem vették a folyamatot. A most felnövő generáció jelentős része el sem tudja képzelni, hogyan készül az az élelmiszer, amit nap mint nap fogyaszt. Filmünk megkísérli bemutatni a mai helyzethez vezető körülményeket, vázolni a lehetséges megoldásokat, rávilágítani az aktuális szituáció előnyeire és hátrányaira.
pályázati adatok
- partner
- Janovics Zoltán
- pályázat típusa
- Kollányi Ágoston
- pályázat éve
- 2012
- támogatás összege
- 9 200 000 Ft
alkotók
- műfaj
- Tudományos ismeretterjesztő
- rendező
- Novák Tamás
- forgatókönyvíró
- Novák Tamás
- operatőr
- Kiss Sándor, Kiss Soma
- zeneszerző
- Birtalan Áron
- szereplők
- Dr. Forgács Gábor
Dr. Eric L. Ding
Dr. Darvas Béla
Bruce M. Chassy
Bíró András
Bajkai Tibor
Dr. Bardócz Zsuzsa
Dr. Györgyey János
Antal Emese
Dr. Hans-Ulrich Grimm
Dr. Helyes Lajos
Dr. Horn Péter
Dr. Lakner Zoltán
Dr. Robert Verkerk
Dr. Tompa Anna
Dr. Vajda Boldizsár
Fuchs Zsolt
Függ István
Isha Datar
Johar Harman
Marton Endre
Nagy István
Nagy Tibor
Péterné Nagy Gabriella
Tóthné Kecskés Mária
Vági Zsolt
Éder Tamás - szakértők, közreműködők
- Fehérvári Márton
Hunyad Ákos
Kopp Krisztina
Szkárosi Márk
Szesztay Dávid
Kertész Richárd - rendezőasszisztens
- Kálazy Zsuzsanna Pubi
- technikai stáb
- Kiss Sándor - Vágó - animáció
Nagy Adrienn - Grafika
Balázs Anna Mária
Czomba Albert
Gombossy Tünde
Müller Ádám
Németh Franciska
Sámi Miklósné
gyártási- és produkciós adatok
- produkciós iroda
- Omega-Kreatív Bt.
- producer
- Janovics Zoltán
- produkciós asszisztens
- Kopp Krisztina
- gyártás tervezett ideje
- 2012.09.01-2013.11.30
- forgatás tervezett befejezése
- 2013.10.30
technikai adatok
- masteranyag
- HD
- játékidő
- 52 perc
forgalmazási adatok, díjak
- ősbemutató
- M1 - 2014.08.02
- fesztiválok, díjak
- International TV Festival Bar, 2015 - Versenyfilm
Aljazeera International Documentary Filmfestival, 2015 - Versenyfilm
Nemzetközi Agrofilm Filmfesztivál, 2015 - Fődíj
Life Sciences Film Festival, 2015 - Versenyfilm
Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál , 2015 - Fődíj
Magyar Filmhét 2014 - televíziós sugárzások
- TV2 - 2015.09.23
TV2 - 2015.09.28
M1 - 2014.08.02 - sajtótükör
-
Újabb magyar film nyert fesztiváldíjat
Véget ért a Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál Szolnokon
A Globál menü nyert Szolnokon
A magyar Globál menü a dobogó legfelső fokán
Nagydíjat nyert a Globál menü c. film
A Globál menü nyerte a fődíjat a szolnoki nemzetközi filmfesztiválon
"Most már megenném a műhúst is"
Globál menü: mit eszünk majd harminc év múlva?
Mit fogunk enni harminc év múlva?
Port.hu - Globál menü
„Hatalmas kihívás, hogy mit fogunk enni harminc év múlva”