Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Hoppi mesék (1. epizód) Hoppi mesék (1. epizód) 100%

Hoppik és a varázsbot

A Toppikról

A toppik együtt élnek, harmóniában, boldogan, mint egy nagy család. A város, na jó inkább falu, ahol élnek egy nagy völgyben terül el. A völgyet pompás karéjban ölelik fel a környező hegyek az egyik oldalon, és lankás dombok a másikon. Ami a kettő között található az maga Toppi Land.

Nem akármilyen hely ez. Csodálatos, varázslatos, mesés Világ a Világban.

Toppi Land-et nem olyan könnyű ám megközelíteni. Repülő nem száll errefelé, hiszen nincs hely leszállópályának, autósztráda nem köti össze a világ többi részével, hiszen a toppik nem vezetnek. Buszállomás sincs, hisz télen szinte lehetetlen volna megközelíteni. Van azonban egy vasútállomás. Nemcsak azért, mert lakik a faluban egy - foglalkozását tekintve Bakter Toppi hanem azért is mert fontos, hogy a toppik által gyártott ajándékok valahogy eljuthassanak a világ többi részébe.

Mert a toppik játékokat gyártanak, általában fából. A világ összes ünnepén ezekkel szereznek örömet. Mi, akik a világnak egy adott helyén töltjük életünk nagy részét nem is tudjuk elképzelni mennyi különféle ünnep létezik a földön! Gondoljunk csak bele, hogy a fő ünnepeken túl, létezik karácsony, channuka, húsvét, ramadan és még sorolhatnám a föld lakóinak ünnepeit.

A toppik az ajándékok és az ajándékozás művészei.

Bár egyszerű kis lényeknek tűnhetnek, a lelkük tiszta és őszinte. Nagyon fontosak számukra a toppi alapértékek, nagyon szeretik és óvják a környezetüket, imádják a virágokat, fákat, vízeséseket hatalmas réteket és kisebb nagyobb hegyeket.

Minden toppi egy karakter. Attól erősek, hogy ők maguk is sokfélék Ők azok a bájos lények, akikre nyugodtan rábízhatod a gyerekedet. Érdekes tulajdonságuk, hogy belső lelkiállapotuk kisugárzik a ruhájukra, például ha dühösek pirosak, ha boldogok sárgák, számtalan színben tudnak pompázni. Ja és rajonganak a jó kakaóért.

A toppik, amikor kicsik, ugyanúgy mint a mi gyerekeink, iskolába járnak és ott tanulják meg, hogy a világ sokszínű, lakik benne sokféle különböző ember és furcsa szerzet.

A toppik határtalanul türelmesek és hallatlan toleránsak egymással és a világgal szemben.

Egyik kedvenc „toppi időtöltés”, hogy havas, téli estéken összegyűlnek, forró fahéjas narancsos teát főznek, összebújnak és az idősebbek történeteit hallgatják hősökről, kalandos utazásokról és ami a legfontosabb az ajándékozásról. Az ember imádja hallgatni a toppik történeteit.

Például itt van az a story, amikor a legmagasabb hegy legsötétebb barlangjában megtalálják a beszélő varázsbotot és ebből később rengeteg bonyodalom származik.

És még valami, Toppi Land-en a dolgok mindig megoldódnak.

 

Toppik és a varázsbot

Történt egyszer, hogy a hat jóbarát Csaj Toppi, Vicces Toppi, Maki Toppi, Vidám Toppi, Szigor Toppi és Kicsi Toppi kirándulni indultak egy szombat reggelen a Kilátó dombra. Persze eltévedtek (nem ittak elég ébresztő kakaót reggel) és egy titokzatos barlangra bukkantak. A fiatal toppik elhatározták, bár veszélyes kalandnak ígérkezik, bemennek és megnézik mit rejt a barlang. Számtalan kaland során megtalálják a varázsbotot, amely Vicces Toppi kezében megszólal és kiderül, hogy varázserővel bír. Tud repülni. Így jutnak el aznap a Kilátó dombra, hogy Toppi Landben gyönyörködjenek és ahogy már említettem, hangulatuknak megfelelően változik a színük. Így amikor a hat toppi egymás kezét fogva repült az égen a varázsbot vezetésével, olyanok voltak mint egy szivárvány. Mindegyik toppi más színű ruhában pompázott, volt aki félt, volt aki örült, volt aki izgult és volt aki szerelmes volt éppen.

Tehát, piros-zöld-középkék-rózsaszín de legfőképpen ahogy megszokták a repülést egyre inkább boldog sárgák voltak mindannyian.

Este egy óriási összejövetelt rendeztek a szigeten lévő vidámparkban, ahol az összes toppi zenélt, táncolt, evett-ivott és persze amikor elfáradtak, leültek, hogy meghallgassák a hat kalandor történetét és megismerkedhessenek a falu új lakójával, a varázsbottal.

Sok más érdekes történetet éltek át az idők folyamán, ezeket szeretnénk sorban elmesélni.

pályázati adatok

partner
Rófusz Ferenc
pályázat típusa
Macskássy Gyula
pályázat éve
2012
támogatás összege
12 000 000 Ft

alkotók

címváltozatok
Hoppi tales - The Hoppies and the magic wand
műfaj
animációs gyerek sorozat
rendező
Rófusz Ferenc
animációs rendező
Miskédi Andrea
író
Gimesi Dóra
dramaturg
Oross Imre
zeneszerző
Pacsai Attila
vágó
Miskédi Andrea
további alkotók
Maticska Zsolt - Háttér rajzok / látványtervező
Riha Erika - Képes forgatókönyv / figuraterv
Tardos Zoltán - Színes háttér
szereplők
Ujréti László - magyar hang
Mo Ortiz - angol hang
narrátor
Alexis John Latham (angol hang); Ujréti László (magyar hang)
szakértők, közreműködők
Budai Rajziskola
animátor
Horváth Károly, Vágó Sándor Szása
technikai stáb
Madácsi Imre - Hangmérnök
Böhm Gergő - dialóg felvétel

gyártási- és produkciós adatok

produkciós iroda
Hoppi Film Kft. / The Hoppies Kft.
producer
Rófusz Ferenc, Salusinszky Tamás
produkciós asszisztens
Hajdú Zsófia
gyártó partnerek
SDIMedia - diakóg felvétel
Gaston Stúdió - Zörej, zene felvétel, keverés
ArtVision Studio Kft. - Filmkiírás
gyártás tervezett ideje
2012.12.01-2014.01.31

technikai adatok

masteranyag
XDCAMHD
játékidő
7 perc

forgalmazási adatok, díjak