Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

A kockásfülű nyúl - Robotnyúl (1. rész) A kockásfülű nyúl - Robotnyúl (1. rész) 100%

A padláson ismerős bőrönd hever, kockás fül lóg ki belőle. A bőrönd felnyílik és előbújik a Kockásfülű nyúl.  Tornázik kicsit, azután kiszökdécsel a háztetőre. Távcsővel körbenéz és látja, amint Kistöfi a játszótéren felrúgja pirospöttyös labdáját egy fára. Kistöfi sírni kezd, mire a Nyúl összecsukja a távcsövét és elindul.

A fán landol, nem messze a pöttyös labdától. Már épp megragadná, amikor Huss!, egy robot elragadja előle a labdát. A Kockásfülű meglepve húzódik be a fa mögé.

A Robotnyúl leereszkedik és átadja Kistöfinek a labdát. Kiderül, hogy Menyus irányítja. A Robotnyúl felrepül és csodás kunsztokat mutat be az égen. Kistöfi kacag. A Kockásfülű elfordul, rá itt már nincs szükség.

Közben Kistöfi elkéri a távirányítót, majd Mozdony is. Menyus azonban félti a Robotnyulat, nem adja át a kontrollert, de Mozdony egy óvatlan pillanatban elcsórja. Irányítása alatt a Robotnyúl megvadul, és feldúlja a játszótér békéjét. Menyus megpróbálja Mozdonytól elvenni a kontrollert, de Mozdony elszalad, Menyus utána…

… mialatt a Kockásfülű a Robotnyulat üldözi, és folyamatosan helyrehozza az okozott károkat.

Végül Menyus kitépi Mozdony kezéből a távirányítót, ami azonban összetörik, így az irányítását veszített Robot belezuhan egy szökőkútba, ahol elsüllyed.

Most Menyus sír. A Kockásfülű azonban Mozdony segítségével kihúzza a Robotnyulat a kútból, majd fülét propellerként használva megszárítja a robotot. Ezután a Kockásfülű nyúl és a Robotnyúl együtt piruetteznek az égen, a végén pedig a Kockásfülű integetve elbúcsúzik gyerekektől és visszabújik a bőröndbe.

pályázati adatok

partner
Fehér Károly
pályázat típusa
Macskássy Gyula
pályázat éve
2016
támogatás összege
6 250 000 Ft

alkotók

műfaj
animációs TV sorozat
rendező
Bakos Barbara
társrendező
Hermán Árpád
animációs rendező
Tóth Dávid László
író
Marék Veronika
forgatókönyvíró
Marék Veronika, Somogyi György
storyboard
Gellár Csaba
zeneszerző
Balázs Ádám
vágó
Hadházi Miklós
hangmérnök
Madács Imre, Hunyadi Alex
animátor
Király Rebeka, Takács Anikó, Tamás Iván
technikai stáb

gyártási- és produkciós adatok

produkciós iroda
Popfilm Kft.
producer
Fehér Károly
produkciós asszisztens
Pék Petra
gyártásvezető
Rubesch Dávid
gyártás tervezett ideje
2016.12.20-2018.04.14

technikai adatok

masteranyag
06:28
játékidő
06:28

forgalmazási adatok, díjak