Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

A Hoppiké a főszerep a Mesemúzeumban

2015.10.01. 16:47

Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs filmrendező új rajzfilmsorozatának karakterei, a Hoppik lesznek a Mesemúzeum és Meseműhely hétvégi programjának főszereplői október 10-én, szombaton. A gyerekek az alkotó segítségével sajátíthatják el a rajzfilmkészítés alapjait és a foglalkozáson megismerkedhetnek az animációs filmsorozat kedves figuráival, a Hoppikkal is.

A Mesemúzeum – amelynek minden szegletében különleges történetekre bukkanhatnak a látogatók – 2012 októbere óta várja tárt kapukkal a kisgyermekes családokat. A kis budavári épület minden szegletét a mese tölti ki: a „Magyar tündérmese világa” című állandó kiállítás termeiben mese-utat lehet bejárni és meg lehet tekinteni a magyar mesegyűjtés első száz évéről szóló kamara-kiállítást is. A tárlatok mellett a múzeum helyt ad színházi- és bábelőadásoknak, árnyjátékoknak, filmvetítéseknek, valamint drámapedagógiai és a kreatív műhelyfoglalkozásoknak.

Hoppik

A programokhoz kapcsolódó művészeti gyerekfoglalkozások bővítik a múzeumba látogató gyerekek ismereteit. A mesék olyan vizuális feldolgozására irányulnak, mint a rajzolás, festés, bábkészítés, jelmezkészítés, a Műhelyben pedig igazi meseírókkal is találkozhatnak az érdeklődők. Az október 10-i foglalkozáson, szombaton 10:00 órától Rófusz Ferenc készülő animációs gyereksorozatának, a Hoppi meséknek az első három részét tekinthetik meg az érdeklődő kisgyermekes családok az alkotók részvételével.

A vadonatúj magyar rajzfilmsorozat célközönsége az óvodás korosztály lesz, akik összesen 13 epizódban találkozhatnak majd a történet főszereplőivel, a színes, vidám hoppikkal. A manószerű lények gondoskodnak a Föld ünnepeiről. Minden alkalomra szorgalmasan készülődnek – legyen az karácsony vagy farsang, Halloween vagy hálaadás, hanuka vagy holdújév. A kedves kis figurák kalandjain keresztül a világ különböző népeit és szokásait ismerhetik meg a gyerekek.

A szombati rendezvényen a Hoppi mesék elkészült első három részét mutatják be a látogatóknak a rajzfilm készítőinek részvételével. A vetítés után játékos foglalkozás következik, ahol a kicsik hoppis üdvözlőlapokat színezhetnek, hoppi-denevéreket hajtogathatnak, bábokat, kirakót és Hoppi mesék mini-filmet készíthetnek Rófusz Ferenc és alkotócsapata közreműködésével.

Az Oscar-díjas animációs rendező megálmodta rajzfilm összes epizódja jövő májusra készül el a Médiatanács támogatásával és először a Magyar Televízió M2-es gyermek és ifjúsági csatornáján lesz majd látható. A sorozat kifejezetten gyermekbarát tartalom, így bátran ajánlható a legkisebbeknek. Az alkotók reményei szerint az újdonsült magyar mesefilmsorozat kedvelt lesz a 2-6 éves korosztály körében.

A Hoppik, akikre rábízhatod a gyerekeidet!
Gyerekfoglalkozás és filmvetítés az Oscar-díjas Rófusz Ferenccel
2015. október 10., szombat – 10:00-13:00
Mesemúzeum és Meseműhely (1013 Budapest, Döbrentei utca 15.)