Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

HÁROM TÁNC – A BALETTNÖVENDÉKEK MINDENNAPJAIRÓL KÉSZÜLT DOKUMENTUMFILM

2018.06.05. 11:41

A filmet június 5-én láthatjuk az Uránia dísztermében.

Halász Glóra Három tánc című egész estés dokumentumfilmje a Magyar Táncművészeti Egyetem három balettnövendékének történetét követi nyomon.

A Három tánc című egész estés dokumentumfilm a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló diákjainak három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balettművésszé válásig vezető utat. Miközben a tízéves korukban egy életre szóló döntést hozó diákok életben tartanak egy hatszáz éves műfajt, az iskolában töltött kilenc év során megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal és a fizikai és lelki fájdalommal.

A két éven keresztül készült, személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

A Három tánc a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, rendezője Halász Glória, aki a Mi ez a cirkusz? és a Rupa butikja című filmeket is jegyzi, utóbbi elnyerte az ENSZ filmfesztiváljának fődíját az Egyesült Államokban.


Három tánc
Rendező: Halász Glória
Szereplők: Ulrich Marcell, Mezei Ábel, Kóbor Demeter
Producer: Osváth Gábor
Operatőr: Pataki Ádám, Podányi Dániel
Vágó: Márton Dániel
Zene: Pénzes Máté
Hangmérnök: Balogh Péter

Közelkép Filmklub
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház, Díszterem
Időpont: 2018. június 5., 18:00-19:45

Kapcsolódó linkünk a filmhez

Forrás:szinhaz.org