Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Új részekkel folytatódik a Boxi

2018.04.24. 13:16

Az élőben is összehajtogatható, 3D főhőseiről ismert magyar Boxi mesesorozat két új részét április 28-án, szombaton és április 29-én, vasárnap 14.05-kor adja le az M2/Petőfi TV.

A Boxi animációs sorozat mesebirodalma háztartási eszközökből elevenedik meg egy gyerek terepasztalán, ahol igazán könnyen szárnyalhat a fantázia. A kedves kis sorozat két papírból hajtogatott főszereplője Kartomi, a fiú és Boxi, a kutyája egy papír városkában élnek, ahol újabb és újabb kalandokat élnek át különös, kartonból, dobozokból és hétköznapi tárgyakból épült világukban.

A mese kreatív szórakozást nyújt a kézműves játékok kedvelőinek, mivel a papírhajtogatás ötletére épül, sorozat szereplői a valóságban is kivághatók, összehajtogathatók. A gyártó K.G.B. Stúdió célja az volt a sorozattal, hogy népszerűvé tegye a képernyő előtt sok időt töltő gyerekek körében is a kézműves, csináld magad elfoglaltságokat. A Boxi sorozat segítségével a gyerekek fejleszthetik kézügyességüket, leleményességüket, elsajátíthatják a papírhajtogatás fortélyait, sőt környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteket is.

A sorozat éppen ezért a környezetvédelmi filmfesztiválokon is sikerrel szerepel. Az elmúlt évben összesen hat természetvédelmi fesztiválra válogatták be a Boxit és tavaly novemberben nyerte el a sorozat Zöldben című epizódja a belgrádi GREENFEST Nemzetközi Zöld Kultúra Fesztiválon a Legjobb Animációs Film díját. Az epizódok egyre több nemzetközi filmfesztiválon szerepelnek versenyprogramban Floridától Indiáig, Franciaországtól Tajvanig.

A 3D animációs sorozat kedvelői gyereknapon Kővágóörsön, a Káli-medencében találkozhatnak a sorozattal, az első 13 rész elérhető a KEDD YouTube-csatornáján és készülőben van az egészestés Boxi-film is.

A hétvégén látható Levelek és a Téli örömök című új epizódok a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával készültek.

Forrás: filmtekercs.hu