Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Unikális természetfilmek: májusban ismét Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

2018.03.05. 15:38

Lezárult a jelentkezés a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra: a világ 104 országából több mint 1.500 nevezés érkezett a természetfilmek legnagyobb hazai seregszeméjére.

A május 25-27. között – 4. alkalommal megrendezendő fesztiválon – bemutatott unikális nemzetközi és hazai filmek bepillantást engednek a minket körülvevő természet szépségeibe, titkaiba, izgalmas pillanataiba, és felhívják a figyelmet környezetünk kiszolgáltatottságára és védelmére, mely a Kárpát-medencében, és a világ minden részén egyaránt aktuális és sürgető feladat. a A gödöllői fesztiválon idén is számos filmnek lesz a premierje.

A Nemzetközi és a Kárpát-medencei Filmszemlére beérkezett nevezéseket elismert filmes és természettudós szakemberekből álló zsűri értékeli, majd döntésük eredményeként a szervezők április 15-én hozzák nyilvánosságra a versenyprogramba beválogatott filmek listáját.

A filmszemle kategória győztesei május 26-án este, a fesztivál szombati filmszakmai programjainak zárásaként, ünnepélyes gálán hirdetik ki, és átadják a díjakat és a fesztivál támogatóinak különdíjait. A fesztivál fődíját, az Európa Kék szalagja díjat, 2018-ban immár hagyományosan a Nemezti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatja 1 millió forint értékben.

A gödöllői Királyi Kastélyban zajló filmvetítések mellett szemléletformáló szabadtéri programokkal is várják a szervezők a közönséget: idén is Gödöllőn mutatkoznak be először a Trash Art Magyarország hulladékszobrok, lesz természetfotó kiállítás, nemzeti parki és erdészeti programok, 24 órás fajtaleltár, madárgyűrűzés, őshonos állatbemutató, esténként pedig könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket.

Akik pedig nem tudnak Gödöllőre ellátogatni, őket várják a szervezők a fesztivál társrendezvényén, az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokon, hazánk 20 nagyvárosában, 2017. május 25-27. között.

A program részletesen ezen a linken érhető el.

Forrás: hirado.hu