Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Anger Zsolt lakatost alakít az új 56-os filmben

2018.02.26. 09:34

Bergendy Péter február elején fejezte be új tévéfilmje, a Trezor forgatását, a Médiatanács által támogatott filmben Anger Zsolt, Scherer Péter és Tasnádi Bence játssza a fő szerepeket.

A történet szerint az '56-os forradalomban elvész a Belügyminisztérium trezorjának kulcsa, ami sok bonyodalmat szül. A rendezővel a Médiatanács honlapján olvasható egy interjú. A filmet zömében a Kőbányai Sörgyár pincerendszerében vették fel, összesen 12 napot forgattak, és ebből 8 napot a pincében. A forgatókönyvet Köbli Norbert (A berni követ, Félvilág) jegyzi.

Trezor

A főszereplő Anger Zsolt egy lakatost játszik, aki börtönben ül '56 idején, mert tíz évvel korábban hamis vádak alapján lecsukták bankrablásért és emberölésért. Őhozzá érkezik meg Scherer Péter karaktere, aki azt kéri tőle, hogy menjen el vele a belügyminisztériumba, törje fel az ott található trezort, és lopja ki az ő aktáját, amit nyilván nem szeretne, ha mások is olvasnának. Nagyjából ez a sztori, a többi pedig a filmből kiderül - mondta a rendező a Médiatanács blogján. A filmnek valós alapja is van, valóban volt egy trezor a Belügyminisztériumban, aminek a forradalom alatt elveszett a kulcsa.

Tasnádi Bence egy fiatal zongoristát alakít a filmben, és feltűnik Hámori Gabriella, Elek Ferenc és Bezerédi Zoltán is. A film októberben lesz látható a Dunán. Bergendy elmondta, elsődleges célja az volt, hogy szórakoztató filmet készítsen, ami az érzelmekre hat. Következő filmje egyébként egy horror lesz, 1918-ban játszódik egy magyar faluban, amelyet megszállnak a kísértetek.

Forrás: index.hu