Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

INDIÁBAN DÍJAZTÁK RÓFUSZ FERENC SOROZATÁT

2018.01.08. 14:36

A 2017 végén megrendezett kalkuttai Nemzetközi Vad- és Környezetvédelmi Fesztivál animációs versenyében a legjobb animációs film díját nyerte a Hoppi mesék Mindenki karácsonyfája című epizódja. A 13 részes rajzfilmsorozat rendezője Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs rendező.

A december 15-17. között harmadik alkalommal megrendezett indiai fesztiválon helyi és nemzetközi filmesek mutatkoztak be friss alkotásaikkal, amelyeket több száz jelentkező közül válogattak.

Az óvodás korú gyerekeknek szóló Hoppi mesék karácsonyi epizódja a környezet megóvására, környezettudatosságra tanítja a kicsiket. A 13 részes mesesorozat a Médiatanács támogatásával készült el 2016-ban, hamarosan Egy év Hoppfalván címmel egész estés változata is forgalmazásba kerül.

A Hoppik a világ ünnepeiért felelős színes, vidám, manószerű lények. Kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és az ő szokásaikat is megismerhetik a gyerekek, olvasható a sorozat internetes oldalán.

A természetvédelmi tematikájú kalkuttai fesztivál animációs versenykategóriába bejutott a magyar Boxi sorozat Zöldben című epizódja is, amelyet nemrég a belgrádi GreenFest-en díjaztak.

Forrás: film.hu