Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Pályázat jövő évi filmes támogatásra

2017.12.18. 16:30

A Médiatanács meghirdette a Magyar Média Mecenatúra Program ismeretterjesztő és animációs filmek, valamint dokumentumfilmek elkészítését támogató 2018-as pályázatait, amelyekre összesen 760 millió forintot fordít.

Jövőre a három pályázati körhöz kapcsolódóan három alkalommal hirdet nyerteseket a grémium. Az első fordulók beadási határideje mindhárom pályázati eljárás esetében január 18., 12 óra, a később kidolgozott filmtervekkel júniusban, illetve az ősz elején lehet majd pályázni. Az eddigiekhez hasonlóan határon túlról is várják a pályázatokat, sőt, az ismeretterjesztő és a dokumentumfilmes kategóriákban a határon túliak részére az első fordulóra elkülönített 210 millió forintos keretösszeg tíz százalékát kizárólag a külhoni pályázatokra lehet fordítani.

Az ismeretterjesztő filmek gyártását támogató 250 millió forint keretösszegű Kollányi Ágoston-pályázatra önálló vagy többrészes természetfilmek, valamint tudományos, művészeti, történelmi és kulturális témájú filmalkotások szinopszisait lehet benyújtani. Az Ember Judit-pályázatban összesen 330 millió forintra lehet pályázni, és 25 vagy 50 perc hosszúságú vagy legfeljebb kétrészes dokumentumfilmek kaphatnak támogatást. Az animációs filmek készítésére kiírt 180 millió forintból gazdálkodó Macskássy Gyula-pályázaton maximum 25 perces vagy epizódonként legfeljebb 15 perc hosszú sorozatok tervével indulhatnak a pályázók.

Forrás: mediainfo.hu