Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Állami támogatás történelmi dokumentumfilmeknek

2017.10.16. 14:22

Az ismételten meghirdetett Cserés Miklós- és Nemeskürty István-pályázatra 155 millió forintot különített el a Magyar Média Mecenatúra Programon belül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Az NMHH pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Médiatanács hangjátéksorozatok, hangklipek és hangképes dokumentum-összeállítások gyártásának vissza nem térítendő támogatására pályázati felhívást adott ki. A háromszakaszos, Cserés Miklósról elnevezett pályázati eljárásra 50 millió forintot különített el a grémium, és idén is pályázhatnak határon túli jelentkezők.

Újra meghirdeti a tanács a Nemeskürty István-pályázatot is, amellyel archív tartalmak újrahasználásával készülő, 20. és 21. századi történelmi eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó történelmi dokumentumfilmek elkészülését támogatja. A nyertes filmalkotásokra 105 millió forint juthat, a háromszakaszos pályázati eljárás során 50-52 perc hosszúságú, önálló dokumentumfilmekkel lehet jelentkezni. A pályázatok részletes kiírásai megtalálhatók a mecenatura.mtva.hu oldalon.

Forrás: fimtekercs.hu