Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Újabb történelmi filmet mutatnak be A vizsga és A berni követ írójától

2017.09.08. 17:53

Köbli Norbert és Fazakas Péter filmje, az Árulók az 1848-49-es szabadságharc alatt elhíresült Guszev-legendáról szól, a Duna vetíti majd.

Köbli Norbert rövid idő alatt vált az egyik legfelkapottabb hazai forgatókönyvíróvá: első sikere, a Made in Hungaria után a történelmi drámákra/thrillerekre állt át, ezt a vonalat követte A vizsga, A berni követ, a Szabadság – Különjárat, a Félvilág és a Szürke senkik is. Következő tévéfilmje a zsánerben a Szabadság - Különjárat rendezőjével, Fazakas Péterrel készített Árulók lesz.

Alekszej Guszevről, a sokáig a 48-49-es szabadságharc orosz mártírjának tartott alakjáról szól a film, akiről még utcát is neveztek el Budapesten, pedig valóján csak Illés Béla kommunista író kitalált karaktere volt. "Az Árulók egy olyan író története, aki számára a cél szentesíti az eszközt. Ha hazudni kell a pártért, neki az is belefér" – mesélte a film.hu-nak Köbli.

A Hegedűs D. Géza, Sztarenki Dóra, Klem Viktor és Döbrösi Laura főszereplésével készült filmet a Médiatanács Mecenatúra Programja támogatta, és a Duna vetíti majd, egyelőre annyit tudni, hogy idén ősszel.

Kapcsolódó linkünk a filmhez

Forrás: hvg.hu