Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Tévéfilmekre ad pénzt a Médiatanács

2017.03.02. 10:23

A Médiatanács határozott arról, hogy Magyar Média Mecenatúra program keretében idén is pályázati felhívást tesz közzé televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok gyártásának vissza nem térítendő támogatására.

A Fehér Györgyről elnevezett pályázaton újdonság, hogy az idén háromszakaszossá alakult az eljárás a mecenatúraprogram filmes pályázataihoz hasonlóan: először a tervezett tévéfilm történetének részletes – cselekményt, helyszíneket és szereplőket bemutató – összefoglalóját tartalmazó treatmentjei alapján szűkíti a kört a bíráló bizottság, ezt a személyes konzultáció követi.

A harmadik szakaszban adható be a teljes pályázati anyag, amely egyebek mellett komplett forgatókönyv, produkciós költségvetés és egy országos televíziótól kapott bemutatási szándéknyilatkozat beadását is megköveteli. A felhívás célja, hogy legfeljebb 70 perc hosszú tévéfilmek, valamint legfeljebb két epizódból álló – részenként minimum 25, maximum 50 perces – tévésorozatok kapjanak támogatást.

A 600 millió forintos keretből egy pályázat maximum 120 millió forinttal, illetve a tervezett összköltség 75 százalékával támogatható. Az első szakaszban a treatmentek beadási határideje március 23. A Médiatanács a harmadik szakasz lezárulta után, július 25-ig dönt a kedvezményezettekről, a támogatásban részesülő filmeket pedig 2018. szeptember 3-ig kell elkészíteni.

Forrás: mmonline.hu