Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

A Duna TV is leadja Deák Kristóf Oscarra jelölt rövidfilmjét

2017.02.21. 11:55

Idén ismét lesz okunk izgulni a február 26-án, azaz most vasárnap éjjel esedékes 89. Oscar-gálán, hiszen kedden kiderült, hogy Deák Kristóf Mindenki (Sing) című filmje a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában versenyezhet majd az aranyszoborért.

Nem kell már sokat aludni a díjátadóig, melynek apropóján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa mostanra jelezte, hogy a magyar rövidfilmet február 26-án, vasárnap este 21.05-től vetíti a Duna TV.

A Mindenki cselekménye az 1990-esévek elején játszódik Budapesten. A tízéves Zsófi új iskolába kerül. Az új suliban kezdetben minden idegen és furcsa a kislány számára. Szerencsére Zsófi hamarosan összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban, és bekerül az iskola híres gyermekkórusába. A kórust Erika néni vezeti, akiről kiderül, nem is olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik, szereti megszégyeníteni a gyerekeket. A két lány összefog egymással, és szembeszáll Erika nénivel.

Mindenki

A főbb szerepekben Szamosi Zsófia (Terápia, A martfűi rém), Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya láthatóak. A film zeneszerzője Balázs Ádám, aki olyan produkcióknak szerezte a zenéjét, mint a Terápia, az Utóélet, vagy a román HBO sorozata, Az árnyak (Umbre).

Az Oscar-gálát február 26-án éjjel élőben közvetíti a Duna.

kapcsolódó linkünk a filmhez

Forrás: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság