Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

ÚJ MAGYAR ANIMÁCIÓS FILMSOROZAT INDUL A HÉTVÉGÉN

2016.09.23. 17:24

Egy kupac kufli a címe annak a gyerekeknek szóló animációsfilm-sorozatnak, amelynek első két részét a hétvégén sugázozza az M2 tévécsatorna.

A sorozatot Pálfi Szabolcs rendezi, gyártója a KEDD Animációs Stúdió. A film narrátora Scherer Péter – aki a rappel a főcímdalban –, a sorozat vezető animátora Jurik Kristóf. A produkció a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatán 13 millió forintos gyártási támogatást nyert tavaly novemberben.

A rajzfilmsorozat Dániel András azonos című képeskönyv-sorozatának adaptációja. A főszereplő hét mesebeli lény: a könyvbeli bemutatás alapján a kufli „Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova...”

Egy kupac kufli

Az első két részben (Egy kupac az Elhagyatott Réten, Sose együnk gombát reggelire!) a hét elcsigázott kufli egy hideg, szeles napon a szép, zöld Elhagyatott Rét közepén egy kupacra lel, ahol mindnyájan egy barátságos kis üreget ásnak maguknak, hogy legyen hol lakniuk. Másnap reggel, miután éhesen kelnek fel, Pofánka javaslatára gombát keresnek reggelire, de az ötlet sajnos nem válik be, Pofánka már az első harapás után léggömbbé változik – összegzia történetet a dotandline blog.

kapcsolódó linkünk a filmhez

Forrás: filmtett.ro