Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Kisjátékfilmek versenye a Filmtett Egyesület „galoppján”

2016.09.06. 22:49

Nyolc kisjátékfilm vesz részt a Filmgalopp elnevezésű erdélyi rövidfilmes versenyen, amelyet második alkalommal hirdetett meg az erdélyi Filmtett Egyesület.

A szervezők közlése szerint az októberi Filmtettfeszt erdélyi magyar filmszemle keretében zajlik a verseny, amelyre az érdeklődők augusztus közepéig nevezhettek be. A megmérettetés célja fiatal erdélyi magyar tehetségek felkutatása és filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt. A szervezők most közölték a versenybe került nyolc alkotás címét és szerzőjét. Ezen munkák között van lírai kosztümös dráma, feszült krimi, kísérleti animáció, de a rövidfilmek témáját tekintve nem hiányoznak a kedves gyerekkalandok és az egyetemista hétköznapok sem.

A beválogatott nyolc munka 1 perctől 18 percig terjedő rövidfilmek. A filmszemle közönsége láthatja majd Bende Attila: Infinity Cycles, Dragu Erika: Fejvadász, Grosan Cristina: Éjszakai festés, Kovács Katalin: Igazság vagy merészség, Nagy Anita Noémi: Köztünk marad, Püsök Botond: Kendeffy, Skovrán Tünde: Csiga-biga és Szőcs Petra: Csoszogj úgy című rövidfilmjeit.

A Filmtettfesztet október 5. és 9. között szervezik Kolozsváron és 11 városban. Idén először Szatmárnémetiben is lesznek vetítések Nagyvárad, Székelyudvarhely, Nagyszeben, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna, Beszterce, Zilah, Arad mellett. A rövidfilmeket a fesztivál minden helyszínén műsorra tűzik. A fődíj az idén is 1 millió forint, amit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ajánlott fel. Tavaly a fődíjat megosztva nyerte Visky Ábel: Romanian Sunrise című élőszereplős, valamint Bertóti Attila: Mese című animációs filmje.

forrás: kornika.ro