Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Fehér György tévéfilm pályázat 2016

2016.04.01. 23:22

FEHÉRGYÖRGY2016 - Közlemény
Közlemény a televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok gyártásának támogatására kibocsátott pályázati felhívásról


KÖZLEMÉNY

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. számú törvény (Mttv.) 137. §-ának (1) bekezdése, valamint a Médiatanács által jóváhagyott Általános Pályázati Feltételekben (ÁPF) rögzítettek alapján a Magyar Média Mecenatúra Program keretében

egy fordulóból álló pályázati eljárást hirdet televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok gyártásának vissza nem térítendő támogatására.

A pályázati eljárás célja az Mttv.-ben, illetve a Közszolgálati Kódexben rögzített közszolgálati elvek és normák alapján maradandó kulturális értéket képviselő nem egész estés televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok (TV-filmek) mint közszolgálati célú műsorszámok gyártásának támogatása.

A pályázati eljárásban legfeljebb 70 perc hosszúságú televíziófilmek, valamint legfeljebb 2 epizódból álló, epizódonként minimum 25, maximum 50 perc hosszúságú televíziófilm-sorozatok kaphatnak támogatást.

A nyertes TV-filmek támogatására a Médiatanács összesen 600.000.000 Ft-ot különít el.

Az egy filmalkotásra elnyerhető támogatás összege 120.000.000 Ft.


Az eljáráshoz tartozó határidők a következők:


- a pályázatok beküldésének határideje: 2016. április 28. 12:00

- a bírálóbizottsági ajánlás elkészítésének határideje: 2016. június 16.

- a Médiatanács döntésének határideje: 2016. július 5.

- a TV-film befejezési és átadási határideje: 2017. november 30.

- a beszámoló benyújtásának határideje: 2018. január 15.

- a TV-film bemutatásának határideje: 2018. május 31.


A pályázati felhívás, az eljárásban benyújtandó pályázati kérelem űrlap és annak kapcsolódó mellékletei letölthetők a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Mecenatúra Igazgatósága honlapjáról (http://mecenatura.mtva.hu/).

A pályázati eljárással, illetve a beadással kapcsolatos kérdéseket a pályázó az eljárás utolsó beadási napjáig kizárólag a kerdesek@mecenatura.mtva.hu címre küldött levélben teheti fel. Az Alap legkésőbb 8 napon belül elektronikus levélben ad választ. A válaszüzenetek tájékoztató jellegűek, azok a pályázat sikeres benyújtásához nyújtanak tájékoztatást.

Az MTVA Mecenatúra Igazgatóság - a Médiatanács döntése nyomán - 2016. január 19-én vezette be az elektronikus pályáztatási rendszert, így a FEHÉRGYÖRGY2016 pályázati eljárásban is bevezetésre kerül az EPR. Erre tekintettel felhívjuk figyelmét, hogy az érvényes és eredményes pályázat érdekében a pályázati felhívás és az új ÁPF megismerésén túl szíveskedjék tájékozódni honlapunkon az EPR használatáról, a szükséges technikai és egyéb feltételekről!

bővebb felvilágosítás