Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Újabb 240 milliós támogatás 63 rádiónak és tévének

2013.03.21. 16:44

Legutóbbi döntéseivel ismét rádiós és tévés hírműsorok, magazinműsorok gyártáshoz, valamint közösségi médiaszolgáltatók működési költségeihez járult hozzá a Médiatanács. A mostani határozatok alapján hatvanhárom médiaszolgáltató összesen mintegy 250 millió forint támogatáshoz jutott.

 

A Médiatanács legutóbbi ülésén a 2012-ben kiírt Mecenatúra műsorgyártási-pályázat negyedik, azaz utolsó fordulójának eredményéről született döntés.

 

Ennek értelmében közéleti magazinműsorok gyártásra nyolc televízió összesen közel 25 millió forintot fordíthat. Hír- és kulturális magazinműsor kategóriában tizennégy médiaszolgáltató nyert közel 81 millió forintot. A rádiósoknak szóló pályázaton pedig huszonhat médium kapott közel 68 millió forintos támogatást hírműsorai, közéleti szolgáltató és tematikus magazinműsorai készítésére.

 

Március első felében a 2013-as Mecenatúra rezsipályázatának harmadik fordulójáról döntött a tanács.

 

Ennek keretében tíz közösségi televízió és öt közösségi rádió kapott több mint 68 millió forintot. Az összegből a szolgáltatás fenntartásához szükséges működési és üzemeltetési költségeiket fedezhetik.

 

A tavalyi pályázati eljárás tapasztalatai alapján az idén egyértelműsített és kezelhetőbb pályázati felhívást a pályázók jobban tudták értelmezni, ennek eredménye, hogy kétszer annyi nyertesről tudott dönteni a Médiatanács, mint korábban.

 

Rezsiköltségekre, műszaki fejlesztésekre, hírműsorok és magazinműsorok gyártására idén összességében 1,2 milliárd forintnyi pályázati keretösszeg áll rendelkezésre a médiaszolgáltatók részére.

 

A pályázati eredményekről részletes információk a támogatási terület honlapján olvashatók.

 

Budapest, 2013. március 21.

 

 

Forrás: Médiatanács Szóvivői iroda