Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Magyar Média Mecenatúra: 600 millió forint tévéfilmek gyártására a Fehér György pályázaton

2013.03.04. 12:50

A  Médiatanács még  január  elején, megemelt keretösszegekkel fogadta el a Magyar Média Mecenatúra program 2013-as támogatási tervét. A program célja, hogy hozzájáruljon a médiaszolgáltatók működési költségeihez, új műsorokgyártásához, illetve támogatást nyújtson független magyar filmes alkotások megszületéséhez. A tanács a héten a Fehér György tévéfilmespályázat meghirdetéséről döntött. Tavaly a televíziófilmeket és tévéfilmsorozatokat támogató pályázati eljárásban közel 450 millió forintotosztott ki a Médiatanács, idén pedig összesen 600 millió forintos kerettelszámolhatnak az alkotók.

A  Fehér György pályázat külön finanszírozási lehetőséget biztosít a tévéfilmes műfaj támogatására. A kiírás célja, hogy közszolgálati, maradandó kulturális értéket képviselő, színvonalas, nem egész  estés televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok készüljenek. A tévéfilmeket a támogatás révén elsőként a közszolgálati médiaszolgáltatók műsoraiban mutatják majd be.

A Médiatanács a pályázat kiírásakor figyelembe vette az előző évi tapasztalatok mellett a bírálóbizottságok javaslatait, valamint a médiaszolgáltatók és a szakma részéről fennálló igényeket is. A Magyar Média Mecenatúra filmes pályázataiba beépültek továbbá azok a korábbi észrevételek és javaslatok is, amelyek a filmes konzultációkon elhangzottak.

Forrás: Médiatanács, Szóvivői iroda