Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Magyar Média Mecenatúra program

A Médiatanács által 2011-ben életre hívott Magyar Média Mecenatúra programnak kettős küldetése van. Egyrészt a helyi és közösségi médiumok műszaki fejlesztésének, rezsiköltségeinek támogatása, hír- és magazinműsorainak finanszírozása, másrészt pedig a nem egészestés televíziós (nem moziforgalmazásra szánt), valamint rádiós alkotások gyártásának támogatása.

Médiaszolgáltatóknak kiírandó pályázataink segítik a magyarországi televíziók és rádiók működését, műsorainak gyártását, a sokszínű hazai média létezését.

A független alkotók számára biztosított pályázati lehetőségeknek köszönhetően pedig televíziós játékfilmek, kísérleti– és kisjátékfilmek, dokumentumfilmek, történelmi dokumentumfilmek, online/lekérhető médiatartalmak, ismeretterjesztő alkotások, animációs filmek, animációs sorozatok és rádiójátékok készülhetnek állami támogatásból. A Magyar Média Mecenatúra program is hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt években jelentős magyar audiovizuális értékek jöhettek létre, amelyek a nézők és a szakma tetszését is elnyerték. Mindezeket bizonyítják a nézettségi adatok, a fesztiválsikerek és a kritikus sajtó visszajelzései is.

A Mecenatúra program támogatásával elkészült alkotások – köztük a 2017 februárjában Oscar-díjat nyert Mindenki, a kiemelkedően sok külföldi fesztiválszerepléssel és díjjal büszkélkedő Love, A berni követ, a Félvilág és még sorolhatnánk (itt megtekinthető) - reményeink szerint erősítik kulturális identitásunkat és hozzájárulnak a magyar film 21. századi sikeréhez.

 

Pályázati Tükör

A Pályázati Tükör honlap biztosítja a Mecenatúra Program keretén belül működő pályáztatási rendszer nyilvánosságát és átláthatóságát.

Minden pályamű, az egyes pályázati típusok alá besorolva, külön aloldalon jelenik meg. Az aloldalak tartalmát az alkotók maguk helyezik el a tárhelyen, ezzel egyrészt nagyfokú szabadsággal szerkeszthetik meg saját alkotásuk arculatát, másrészt jelezhetik, hol, milyen fázisban tartanak a pályaművek elkészítésében.

Ez a struktúra a Mecenatúra program működésének átláthatóságát szavatolja, de segítséget nyújt a magánszemélyek, újságírók, vagy akár műsorokat vásárló televíziók számára is, hogy közvetlenül felvehessék a kapcsolatot az alkotókkal.