Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Újból mecenatúrás film került fel az Oscar-jelöltek tizes listájára

2019.12.17. 09:24

Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása is szerepel a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listáján, jelentette be keddre virradóra az Amerikai Filmakadémia Los Angelesben.

A film elkészültét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011-ben életre hívott támogatási programja, a Magyar Média Mecenatúra program támogatta.

Dr. Kollarik Tamás, a Mecenatúra program ötletgazdája és koordinátora elmondta: "Szívből gratulálunk Tóth Barnabás rendezőnek és az Akik maradtak című film alkotóinak a 10 alkotást számláló Oscar shortlist-re kerüléshez. Hatalmas siker ez egy olyan filmnek, ami alapvetően nem mozi forgalmazásra készült, költségvetése pedig eltörpül a nagy európai vagy amerikai filmeké mellett. A több száz komoly elismerés, a Mindenki Oscar-díja, a Trezor Nemzetközi Emmy-díj jelölése után ez egy újabb hatalmas elismerés a magyar filmművészetnek és a Mecenatúra programnak egyaránt. Pályázati rendszerünkön keresztül ezen időszak alatt több mint 12 milliárd forinttal járultunk hozzá, közel 1400 kortárs magyar alkotás létrejöttéhez. A Mecenatúra programban támogatott filmek több mint 400 rangos hazai és nemzetközi díjat és elismerést gyűjtöttek be az évek során, de a legfontosabb siker a több millió magyar néző elérése, szórakoztatása volt.”