Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Macskakirálylányt koronáztak Trebonban

2019.05.15. 10:49

Véget ért a CEE Animációs Fórum (korábban Visegrádi Animációs Fórum), Közép-Kelet-Európa legnagyobb animációs pitchfóruma, melyet hetedszerre rendeztek meg május 6. és 8. között Trebonban, az Anifilmmel párhuzamosan.

A díjazottak között idén is van magyar alkotás: Tamás Iván Macskakirálylány című filmterve nyerte a tv-sorozatok és speciálok versenyét. Idén 32 terv versenyzett három kategóriában: rövidfilm, tv-sorozat és -speciál, valamint egész estés film kategóriában. A pitchfórumon mindhárom szekcióban volt magyar alkotás: a rövidfilmek közt szerepelt Turai Balázs Amok című pszicho-komédiája, a sorozatok között Tamás Iván Macskakirálylány című könyvadaptációja, egész estés filmek között pedig Miklósy Zoltán és Herkó Attila Solo Lobo című filmterve.

A tv-sorozat és -speciál kategória nyertese Tamás Iván Macskakirálylány című filmterve lett, mely nemrég kapott támogatást a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatán is. A Macskakirálylány Tamás Zsuzsa azonos című mesekönyve alapján készül, melyben a magát belülről elvarázsoltnak érző Bánatos királyfi életébe váratlanul egy macska toppan be. A Macskakirálylány című könyvért Tamás Zsuzsa elnyerte az Év Gyerekkönyve díjat 2014-ben. A Macskakirálylány gyártója a CUB Animation, producere Gelley Bálint. A CEE Animációs Fórum zsűrije kiemelte a filmterv különleges humorát, mely az egyedülálló mesélésben gyökerezik. "Tényleg szeretjük a 'szomorúság csarnokát'." - mondta a zsűri, akik kiemelték a gyönyörűen naiv, retro látványvilágot, mely anélkül klasszikus, hogy régimódi lenne.

Forrás: Dot & Line