Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Szakmai előadásokkal várja a nézőket az 5. Magyar Filmhét

2019.04.25. 09:17

A hétfői megnyitó után április 23-án, kedden többek között a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjában készült alkotásokat, valamint pályakezdő alkotók rövidfilmjeit is vetítik az 5. Magyar Filmhéten. Április 25-én, csütörtökön pedig két szakmai előadást is hallgathatnak az érdeklődők.

A hétfői megnyitó után április 23-án, kedden többek között a Kabos és a Karádi teremben a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjában készült alkotásokat, valamint pályakezdő alkotók rövidfilmjeit is vetítik az 5. Magyar Filmhéten.

Április 25-én, csütörtökön 19 órától a Korda teremben a magyar filmigazgatási rendszer jogi, igazgatási hátteréről, felépítéséről és működéséről Dr. Kollarik Tamás tart előadást. A szakember több éven át volt a Budapest Film Zrt. felügyelőbizottsági tagja. Könyvkiadóként, producerként, gyártásvezetőként, ötletgazdaként, forgatókönyvíróként, szerkesztőként és szakértőként számos könyv, DVD, dokumentum- és reklámfilm megalkotásában vett részt. 2010-ben a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé választották, 2010 és 2012 között a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) vezetője volt. 2010-ben az NMHH Médiatanácsának tagjává választották, 2011 óta pedig a Médiatanács által üzemeltetett Magyar Média Mecenatúra program koordinátora. A Károli Gáspár Református Egyetemen és a Budapesti Metropolitan Egyetemen megbízott oktató. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) konzisztóriumi tagja.

Forrás: filmtekercs.hu