Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Macskássy Gyula-pályázat

2018.11.26. 10:02

A Médiatanács 61,1 millió forinttal járul hozzá nyolc animációs sorozatepizód és egy önálló animációs alkotás elkészítéséhez a Magyar Média Mecenatúra Program Macskássy Gyula-pályázatának idei második fordulójában.

Daniel Gray Bújócska címmel készíthet önálló filmet a modern elkülönülésről, amikor a technológiának köszönhetően ugyan láthatjuk és hallhatjuk a távol élő szeretteinket, de a fizikai valóságban mégsem lehetünk együtt velük. A sorozattámogatásoknak köszönhetően francia időutazásra hívja majd a kicsiket Rófusz Ferenc a Hoppi mesék című szériában, a rosszcsont kiskutyus, Csupipupi pedig bolhabarátaival kerül kalamajkába Lehotay Zoltán rendezésében.

A Cipelő cicák zoknifát növesztenek a játszótéren (rendező: Bárdos Csaba), a morbid humorú Draco, a borzasztó ügyetlen főhőse pedig jégszoborrá váló tanárait és diáktársait igyekszik megmenteni (r.: Kelen Bálint). Folytatódik a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek is, amelyben Janó az elátkozott Bagoly király segítségére kel - a rendező: Miklósy Zoltán. A Szupermalac és Űrpatkány Máli Csaba rendezésében a Tükörbolygóra repíti el a kicsiket, Heim István sorozatában pedig Detti és Drót egy vadlóménes segítségére siet. Egy új sorozat, a FUNiverzum űrkutatással és fizikával kapcsolatos kérdéseket boncolgat, az első rész rendezője Hermán Árpád lesz.

Forrás: mediainfo.hu