Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

November végéig pályázható a Médiatanács idei rádiós hangjátékpályázata

2018.11.08. 14:40

Ötvenmillió forintos keretösszeggel idén is meghirdette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Cserés Miklós-pályázatot hangjátékok és hangjátéksorozatok gyártásának vissza nem térítendő támogatására.

A testület meghirdette az idei Cserés Miklós-pályázatot a Magyar Média Mecenatúra Programja keretében, összesen 50 millió forint keretösszeggel. A támogatásra eredetileg is rádióra írt vagy magyar irodalmi művek feldolgozásából készült, illetve gyerekeknek szóló hangjátékokkal és hangjátéksorozatokkal lehet pályázni. A szinopszisok beadási határideje november 29. A grémium ebben az évben is várja a határon túli jelentkezők pályázatait, és idén először a legalább százezer fős vételkörzetű rádiók is jelentkezhetnek a felhívásban rögzített feltételekkel.

A Médiatanács – szintén a mecenatúraprogram keretében – összesen 40,5 millió forinttal támogatja tizenhárom tévé és rádió pályázatát a közösségi és kisközösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztését szolgáló idei pályázat második fordulójában. A kilenc sikerrel pályázó televízió a Tótvázsony TV, a Városi TV Mohács, a Csurgói Városi Televízió, a Hajdúnánási Televízió, a fővárosi Centrum TV és a Bonum TV, a ládbesenyői központú Irány Tv, a tahitótfalui Danubia Televízió, valamint a gödöllői Régió Plusz Televízió. A rádiók között négy szolgáltató: a szombathelyi Credo Rádió, a siófoki Balaton Rádió, a veszprémi Mária Rádió és a miskolci Csillagpont Rádió nyerte el a támogatást.

Az ad hoc események azonnali, helyszíni forgatási munkálatainak támogatására kiírt Escher Károly-pályázaton a testület 1,5 millió forintot ítélt meg A félelem nélküli ember című készülő dokumentumfilm forgatásához. A film központi alakja Baránszky Tibor lesz, aki 1944-ben, a nyilasok hatalomátvételekor fiatal papnövendékként közel háromezer zsidó életét mentette meg.

forrás: hirek.prim.hu