Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Különleges forgatást támogat a Médiatanács

2018.10.24. 13:07

Azonnali helyszíni forgatási költségek támogatásáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa eheti ülésén az Újasszír Birodalom egyik határvidéki központjának feltárásához kapcsolódva, amelyre magyar régészek találtak rá a mai Irak területén.

A Médiatanács eheti döntése értelmében a Magyar Média Mecenatúra Program magyar vonatkozású, váratlanul bekövetkező események azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató Escher Károly-pályázatának keretéből 1,73 millió forinttal járul hozzá a magyar kutatók által Kurdisztánban felfedezett újasszír település feltárását bemutató film forgatásához.

Az iraki Ranya-síkságon talált lakóházak, erődfalak, sörfőző műhely és kerámiaedények ásatási munkáit hatalmas nemzetközi érdeklődés kíséri – az anyagot felhasználva Buda János tervez ismeretterjesztő filmet a régészek munkájáról. A támogatott pályázónak vállalnia kell, hogy a nyersanyaggal érvényesen pályázik majd a dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmek gyártását támogató pályázati eljárás következő fordulójában.

forrás: http://www.mmonline.hu