Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Forgatást és filmszemlét támogat a Médiatanács

2018.07.13. 10:28

Kitelepítéseket feldolgozó dokumentumfilmhez készülő felvételek készítését támogatja, valamint pénzdíjat ajánl fel a IV. Magyar Speciális Független Filmszemlén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

A közlemény szerint a médiatanács e heti ülésén úgy döntött, hogy a Magyar Média Mecenatúra Program azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató Escher Károly-pályázatán Sellei Ábel Vendvidék című, az 1951-es kitelepítéseket feldolgozó dokumentumfilmjéhez készülő felvételek elkészítését támogatja másfél millió forinttal. A nyertesnek vállalnia kell, hogy a támogatott forgatási nyersanyaggal pályázik az Ember Judit-pályázat következő fordulójára – tették hozzá.

A tanács arról is döntött, hogy félmillió forint pénzdíjat ajánl fel a IV. Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíját elnyerő alkotónak. Az eseményt a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület (MSMKE) rendezi, a szemlére értelmi fogyatékossággal, autizmussal élő alkotók és szociális területen dolgozók filmjeit, továbbá sérült emberek életét bemutató alkotásokat lehet nevezni szeptember 17-ig. A szemlét október 24. és 25. között rendezik meg Budapesten, további részletek az MSMKE honlapján találhatók.

Forrás: filmtekercs.hu