Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

A magyar tej A magyar tej 100%

)
A dokumentumfilm a magyar tejágazat eddigi fejlődésére, visszaesésére, ill. a magyar tej sokféleségére mutat rá. Szembeállítjuk a margarint a vajjal, a boltokban kapható tejek alvadását a nyers tehéntej alvadásával. A nagytermelők, ill. a kistermelők is elmondják véleményüket. Az ágazat szakemberei a tejkvóta megszünése utáni évekre is rávilágítanak. Láthatnak családi tejgazdaságot, kézműves sajtokkal. Elmondjuk a holstein fríz és a magyar tarka húsa, teje közti különbséget, és nem hagyjuk ki a szürkemarha páratlan tulajdonságait sem. Igyekeztünk úgy elkészíteni filmünket, hogy a sok érdekes adat, információ odaszögezze az embereket a televízió képernyője elé.

pályázati adatok

partner
Karagity István
pályázat típusa
Ember Judit
pályázat éve
2012
támogatás összege
3 296 000 Ft

alkotók

műfaj
dokumentumfilm
rendező
Karagity István
operatőr
Csiki Péter, Magyar Ferenc
zeneszerző
Figura Ede, Figura Dávid
vágó
Soós Henrietta
további alkotók
Magyar Ildikó
szereplők
Dr. Fekete Sándor György - egyetemi tanár, MTA doktora
Benke László - mestercukrász, mesterszakács
Hegedűs Imre - Bicske Mg Zrt. - ügyvezető
Nagy László - Agroseft Bt. - ügyvezető
Bárány Barnabás - Hiksz Kft. - ügyvezető
Egyed László - Fino-Food Kft. - ügyvezető
Cservenák Rita Mária - őstermelő, kézműves sajt készítő
Szinyákovics Pál - Magyar Tej Kft.
Dankó Bertalan - Kenéző - Dózs Mg. Zrt.
Krajcsovicz András - Szarvasmarhatenyésztők Országos Választmánya - elnök

gyártási- és produkciós adatok

produkciós iroda
Magyar Ferenc
producer
Matoricz László
gyártás tervezett ideje
2013.02.16-
forgatási helyszínek
Magyarszék
Mosonmagyaróvar
Csípőtelek
Nagyigmánd
MOSZ
OMÉK
Mezőgazdasági Minisztérium

technikai adatok

masteranyag
HDV
játékidő
26 perc

forgalmazási adatok, díjak

fesztiválok, díjak
X. Göcsej Filmszemle
televíziós sugárzások
Duna World - 2014.07.05
megjegyzések, érdekességek
Kísérletezettünk azzal, hogy a tejet megaltatjuk és három nap múlva megkóstoltuk kamerák előtt. Kétszer kellet felvennünk, mert az első alkalommal olyan aludt tej is volt, hogy öklendezett tőle az alany és nem csinálta tovább a kóstolást. A fejlécen lévő kép bal alsó sarkában vaj van(kitakarja a készültségi szám), amin rengeteg a hangya, a margarinon egy se, csak pár megdögölve. Talán ez is magyaráz valamit...