Magyar Média Mecenatúra

Pályázati Tükör

Századunk - 24. epizód, 1956. július

Hanák Gábor és Bokor Péter dokumentumfilm-sorozata az 1956-os forradalom eseményeit időrendben követi januártól novemberig, hétről hétre. Az egyes részekben a kor tanúi, történészek, politikusok szólalnak meg. Számos értékes hazai és külföldi archív híradófelvételt láthatunk és hallhatjuk a Szabad Európa Rádió 56-os adásainak egyes részleteit is.

A sorozat az eredeti filmrészletek és a kommentárok által kitekintést ad a nemzetközi eseményekre, a téli és a nyári olimpiára és a hazai kulturális életre. A forradalom eseményein túl többek között megtudhatjuk, hogyan készült a „Körhinta”, részleteket hallhatunk Márai naplójából és a korabeli sajtó írásaiból, betekinthetünk az SZKP XX. Kongresszusába és láthatjuk a „Csárdáskirálynő” moszkvai bemutatóját is. A 46 részes sorozatot - melyben az 56-os év kapcsán az 50-es évek elevenednek meg - Cseh Tamás műsorvezetése teszi felejthetetlenné.

pályázati adatok

pályázat típusa
Mecenatúra Mozi
pályázat éve
2006

alkotók

műfaj
dokumentumfilm
rendező
Hanák Gábor, Bokor Péter
közreműködő
Ballagó Gergely, Hajdú Lászlóné, Baumgartner Bernadette, Hanák Luca, Kuslits László, Lukács Bea, Simándi Irén Stráner Zoltán, Nyíri Béla, Sági László, Szécsényi Anikó, Varga János
szakértők, közreműködők
Demény Rózsa, Cseh Tamás - műsorvezető

gyártási- és produkciós adatok

gyártók
Magyar Televízió, Duna Televízió, Mozgóképkincs Alapítvány

technikai adatok

forgalmazási adatok, díjak